CCTV The Daming Palace 大明宫


CCTV Documentary The Daming Palace (HD) 大明宫

Please use PLAYLIST CONTROL to navigate.  Best to view in HD Full Screen.

The Daming Palace was the imperial palace complex of the Tang Dynasty, located in its capital Chang'an. It served as the royal residence of the Tang emperors for more than 220 years. Today, it is designated as a national heritage site of China. Source: Wikipedia

大明宫始建于唐太宗贞观八年(634年),是唐长安城的三座主要宫殿中规模最大的一座,称为“东内”。自唐高宗起,唐朝的帝王们大都在这里居住和处理朝政,作为国家的统治中心,历时达二百余年。唐朝末期,整座宫殿毁于战火,其遗址位于今陕西省西安市城区的北郊。

1961年,大明宫遗址被中华人民共和国国务院公布为第一批全国重点文物保护单位之一。2010年,建立大明宫国家遗址公园对遗址进行保护与展示。

The Daming Palace 大明宫  請點選:

第一集 幻影迷城
第二集 丹凤朝阳

第三集 日月当空
第四集 盛世荣光

第五集 繁华如梦
第六集 凤凰涅磐


猜你喜欢:
Torino (Turin), Italy 意大利 都靈

Romantic Danube 華沙 - 慕尼黑

Friendly Shandong 好客山東 青島 - 濰坊

No comments:

Post a Comment